Načelnik sa studentima potpisao ugovore o dodjeli stipendija

OBJAVLJENO 11.12.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U petak, 8. prosinca ove godine u Općini Maruševec održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija. Ove su se godine na Javni poziv Općine Maruševec javila 24 studenta koji su ostvarili pravo na stipendiju.

Riječ je o studentima logistike, ekonomike, fizioterapije, strojarstva, elektrotehnike, informatike, rudarstva, mehatronike, geodezije, farmacije, računarstva, građevinarstva, prava, ekonomije, muzičke akademije, fizike, kulture i turizma, predškolskog odgoja i obrazovanja.

Prilikom potpisivanja ugovora o stipendiranju, načelnik Klapša je istaknuo kako je zadovoljstvo što Općina Maruševec može sklopiti ugovore za čak 24 stipendije, što nije bio slučaj u zadnjih 8 godina.  

-Želja Općine Maruševec je da kroz stipendije pomogne studentima i njihovim roditeljima za vrijeme školovanja, a u konačnici je to ulaganje u mlade ljude i zbog toga smo mjesečni iznos stipendija u zadnje dvije godine povećali za 75 posto. Želim vam da uspijete u svemu što ste naumili, da završite fakultete i ono najvažnije, da se nakon stjecanja zvanja vratite u svoju općinu i da ostanete u Hrvatskoj. Čestitam vam na upisu na fakultete i na nastavku školovanja, kao i na ostvarenju prava na općinske stipendije za koje se nadam da će vama i vašim roditeljima pomoći na tom putu, rekao je načelnik Klapša.

Prisutni studenti i njihovi roditelji potvrdili su kako im ova stipendija puno znači, ne samo u financijskom smislu, već i kao dodatni poticaj i znak da Općina Maruševec ima sluha za potrebe svojih studenata.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendije su: Ena Brlenić, Katarina Bukovec, Dominik Derežanin, Sven Hainž, Nika Herceg-Žutki, Karla Ivančić, Paula Jambrešić, Luka Kanjir, David Kelemen, Karla Kolenko, Nika Kolenko, Luka Kolenko, Borna Krog, Leon Krog, Ivan Mavrek, Lovro Pirović, Alanis Podbojec, Fran Požgaj, Jan Podsečki, Vlatka Šprem, Tin Šprem, Nikola Štrlek, Klara Tomašek i Filip Vrbanec.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.