Preko 53 tisuće eura za mlade obitelji!

OBJAVLJENO 14.12.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U općinskim prostorijama krajem prošlog mjeseca potpisani su Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz općinskog Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području Općine Maruševec.

Naime, sredinom rujna ove godine Općina Maruševec objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Maruševec, kao jednu od demografskih mjera za motiviranje i zadržavanje stanovnika na svom području.

Mlade obitelji s područja Općine Maruševec mogle su ostvariti bespovratnu potporu kroz dvije mjere iz Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Maruševec za 2023. godinu, i to za sufinanciranje adaptacije obiteljske kuće te za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće/stana.

Na drugi ovogodišnji Javni poziv javilo se 11 prijavitelja s kojima je u ime Općine Maruševec načelnik Mario Klapša sklopio ugovore ukupne vrijednosti 32.500 eura, odnosno gotovo 245 tisuća kuna.

U ime općinske uprave prisutnim članovima mladih obitelji načelnik Mario Klapša je čestitao na ostvarenju spomenutih potpora. -Općina Maruševec uz čitav niz potpora, programa i ulaganja daje vjetar u leđa poboljšanju demografskih trendova na našem području i zadovoljstvo je što imamo zainteresirane mlade obitelji za dolazak i ostanak u našoj sredini. Vjerujem da će vam dodijeljena sredstva pomoći i te ćete se ugodno osjećati u svojim domovima u našoj općini, rekao je načelnik Klapša te naglasio kako je ovo rekordna godina po broju prijava za općinske mjere.

Čak 18 prijava je ove godine stiglo na dva raspisana poziva za što će korisnicima Općina Maruševec pomoći sa 53.500 eura, odnosno s preko 403 tisuće kuna.

Načelnik Klapša posebno se osvrnuo i na mjere donesene prvenstveno za djecu, učenike, studente, mlade obitelji, poduzetnike, poljoprivrednike, kućanstva ali i za stariju populaciju kroz Program Pomoć u kući. -Sve što uvodimo usvojeno je u području društvenog standarda naših građana, kako bi naša zajednica postala još ugodnije mjesto za život, a nadam se kako ovakvim pristupom doprinosimo rješavanju stambene problematike mladih obitelji, rekao je Klapša te najavio da će Općina u prvoj polovici iduće godine raspisati Javni poziv za sve zainteresirane korisnike i da se sredstva za tu namjenu neće smanjivati.

I dok mnoge ruralne sredine tek od nedavno ulažu u doseljavanje i zadržavanje mladih obitelji na svom području kroz razne subvencije, ovakva praksa u Općini Maruševec je postala već i svojevrsna tradicija, a svaki Javni poziv izaziva veliki interes građana.

Do sada je provedeno osam javnih poziva za stambeno zbrinjavanje na koje se javilo 50 mladih obitelji, a kojima je Općina Maruševec pomogla s preko 147 tisuća eura, odnosno 1.108.095,54 kuna, što predstavlja važan pomak u pružanju potpore mladima za ostvarenje njihovih stambenih ciljeva i promicanje demografske stabilnosti na području općine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.