Vesela fašnička povorka u Maruševcu

OBJAVLJENO 11.2.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

"Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na fašnik" kaže stara mudrost, i to je razdoblje kada je dozvoljeno svakojako izrugivanje vezano uz društveni, gospodarski, a nadasve politički kontekst.

Ovogodišnjom fašničkom povorkom Kulturno-umjetničko društvo Klaruš željelo je prikazati dio običaja našeg kraja pa su tako "maskirani svati" te Čila-Gumila prošli kroz naselja Čalinec, Maruševec i Kapelec.

Fašničku povorku učinili su još veselijom i još ljepšom djeca i roditelji te djelatnici Dječjeg vrtića Čarolija te članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maruševec.

Male maškare iz Dječjeg vrtića Čarolija su se maskirale u veeelikuuu gusjenicu te bili posebna atrakcija, dok je pomladak DVD-a Maruševec sa svojim nastupom na ovogodišnjoj povorci bio ujedno i edukativan jer su se maskirali u vodu i vatru. Čila-Gumila je na kraju od umora zaspala i probudit će je tek iduće godine.

Fašnik kao dežurni krivac je za sve nedaće Maruševčana osuđen uz jednoglasnu presudu i spaljivanje.

KUD Klaruš zahvaljuje svim sudionicima Fašničke povorke kao i članovima Udruge što su se potrudili i ovaj običaj obnoviti i sačuvati od zaborava, u čemu su im ovaj put pomogli naši najmlađi mještani!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.