Mališani iz Dječjeg vrtića Čarolija najbolji na 12. Dječjoj olimpijadi održanoj u Ivancu

OBJAVLJENO 12.5.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U organizaciji Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec i Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca, a uz već tradicionalno pokroviteljstvo Grada Ivanca i Hrvatskog olimpijskog odbora, u petak, 10. svibnja, na nogometnom igralištu NK Ivančice Ivanec, održan je 12. olimpijski festival dječjih vrtića.

Ove godine na Festivalu je sudjelovalo 314 mališana, a uz domaćine, koji su nastupili s dvije ekipe, natjecali su se i mališani iz Podružnice Radovan te iz dječjih vrtića Bambi Ivanec, Zibeljko Bednja, Čarolija Biljevec, Ježić Črešnjevo, Latica Klenovnik, Runolist Žarovnica, Škrinjica Vidovec te Dječji vrtić Vinica.

Ovogodišnji pobjednici su mališani Dječjeg vrtića Čarolija iz Biljevca, dok je drugo mjesto pripalo domaćinima DV Ivančice Ivanec. Brončanom medaljom okitili su se polaznici DV Bambi, a nagrada za fair play pripala je DV Runolist iz Žarovnice.

Na samom početku, riječi podrške i dobrodošlice svim okupljenim malim olimpijcima, ali i roditeljima, bakama i djedovima te građanima, uputila je ravnateljica vrtića Milena Golubić te zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Marko Friščić koji je i otvorio Dječji olimpijski festival, uputivši zahvalu organizatoru DV Ivančice Ivanec, ali i svim ostalim vrtićima koji su se odazvali i sudjeluju na ovom vrijednom sportskom natjecanju.

Olimpijsko nadmetanje održano je u pet disciplina; mali nogomet, trčanje, skok u dalj, štafeta i bacanje loptice, kako za dječake tako i za djevojčice.

Svi sudionici nagrađeni su medaljama, diplomama i kapama.

Tradicionalno je održana i utrka odgajatelja, a pobjedu je odnio Dječji vrtić Ježić iz Črešnjeva; druga je Vinica, treći DV Čarolija.

Informacija i fotografije: eIvanec.com

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.