Slavko Stolnik i Martin Korpar Japek zaigrat će na ISF Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kini!

OBJAVLJENO 16.5.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Hrvatska školska nogometna reprezentacija otputovala je jutros u Kinu, gdje će od 17. do 27. ovoga mjeseca sudjelovati na ISF Svjetskom nogometnom prvenstvu, koje će se igrati u gradu Dalian.

U ekipi je 18 igrača među kojima su Slavko Stolnik i Martin Korpar Japek iz Općine Maruševec, a iz Varaždina su s njima otputovali i voditelj ekipe Dario Kos, treneri Goran Labaš, Miljenko Mumlek i Igor Kranjec te fizioterapeut Luka Borak.

-Nositelj projekta je Hrvatski školsko sportski savez, a ispred Varaždinske i Međimurske županije nositelj projekta je varaždinska Druga gimnazija. Djeca su iz međimurskih i varaždinskih srednjih škola, a riječ je o igračima godišta 2006., 2007. i 2008., koji igraju u Nogometnom klubu Varaždin - izvijestio je voditelj ekipe Dario Kos, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u varaždinskoj Drugoj gimnaziji.

Druga gimnazija dobila je priliku da bude nositelj projekta na temelju dosadašnjih rezultata njihove školske nogometne ekipe, koja je prošle godine, predstavljajući Hrvatsku, osvojila treće mjesto na Svjetskom školskom prvenstvu u Maroku.

-Na Europskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj bili smo treći, 2019. godine na Svjetskom prvenstvu u Beogradu zauzeli smo 11. mjesto, a isti plasman ostvaren je i 2017. godine u Češkoj. Na temelju tih rezultata dobili smo nagradu da sve vezano uz odlazak u Kinu financira Hrvatski školsko športski savez, dok su roditelji imali troškove oko osiguranja i izrade viza. U odnosu na dosadašnja natjecanja novost je da djeca ne moraju biti samo iz jedne srednje škole, već da ekipa može biti sastavljena od srednjih škola iz jedne regije - naglasio je Kos, istaknuvši da je cilj biti prvi u skupini te osigurati plasman među osam najboljih.

Hrvatski predstavnici će prvu utakmicu na ISF Svjetskom nogometnom prvenstvu igrati protiv Gvineje, drugi susret je protiv Belgije, treći s Indijom, a četvrti, ujedno i posljednji susret u skupini bit će protiv Maroka.

Općina Maruševec svojim predstavnicima i cijeloj reprezentaciji želi puno uspjeha i sportske sreće na prvenstvu u Kini!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.