Osigurana dodatna sredstva za investicije u Stambenoj zoni Donje Ladanje!

OBJAVLJENO 24.5.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Osigurana dodatna sredstva za investicije u Stambenoj zoni Donje Ladanje!

Nakon što je u drugoj polovici prošle godine započela s izgradnjom vodovodne i kanalizacijske mreže, početkom ove godine Općina Maruševec krenula je i s radovima na izgradnji oborinske odvodnje i DTK kanalizacije u Stambenoj zoni Donje Ladanje u sklopu 1. etape radova.

Riječ je o prvoj fazi zahvata na Dionici 2 spomenute Zone koje je izvodilo i finaliziralo varaždinsko poduzeće NIGRAD d.o.o. Varaždin i prije ugovorom definiranih rokova. Ukupna vrijednost investicija u Stambenoj zoni Donje Ladanje, a koje su izvršene u posljednjih 9 mjeseci od početka radova iznosi gotovo 300 tisuća eura, odnosno 2.255.565,59 kuna, a financirani su većim dijelom od strane Općine Maruševec te poduzeća Varkom.

Ovih je dana u Općinu Maruševec stigao Ugovor o financiranju projekta od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je zahvate u Stambenoj zoni Donje Ladanje popratilo sa 70 tisuća eura (527.415,00 kuna).

230524-stambena-zona-donje-ladanje-ugovor-1.jpg

Ugovor je potpisao načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, ističući pritom zadovoljstvo što je Ministarstvo podržalo važan projekt za njezine stanovnike.

-Budući da formiranje i komunalno opremanje nove stambene zone iziskuje značajna financijska sredstva, Općina Maruševec se ponovo okrenula vanjskim izvorima financiranja te se početkom ove godine javila Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na natječaj s planiranim radovima. Drago mi je što je našem slojevitom i vrlo složenom projektu Ministarstvo dodijelilo dosad najviše sredstava što će Općini Maruševec omogućiti nastavak zahtjevnih investicija u cilju daljnjeg održivog razvoja lokalne zajednice – dodaje načelnik Klapša.

Nakon završetka radova na Dionici 2, u narednim tjednima kreću radovi na izgradnji nove vodovodne mreže i cjevovoda sanitarne kanalizacije u dužini od 760 metara na Dionici 1 (Ulica dr. Matije Smodeka). Vrijednost investicije iznosi gotovo 260 tisuća eura, odnosno 1,9 milijuna kuna.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.