U VARKOM-u potpisan novi ugovor za Stambenu zonu Donje Ladanje težak preko 257 tisuća eura

OBJAVLJENO 31.5.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
U VARKOM-u potpisan novi ugovor za Stambenu zonu Donje Ladanje težak preko 257 tisuća eura

U varaždinskom VARKOM-u načelnik Mario Klapša potpisao je ugovor za izvođenje radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u Stambenoj zoni Donje Ladanje u Općini Maruševec.

Ukupna vrijednost sklopljenog ugovora iznosi 257.141,64 eura, odnosno 1.937.433,69 kuna.

Ugovor je uz načelnika Općine Maruševec potpisao i direktor poduzeća VARKOM d.o.o. Bruno Ister, a potpisivanju je nazočio i tehnički direktor varaždinskog poduzeća Marijan Cesarec.

Iz Općine Maruševec podsjećaju kako su u Stambenoj zoni Donje Ladanje od početka investicija prošle godine pa do sada realizirani zahvati u vrijednosti od gotovo 300 tisuća eura, odnosno 2.255.565,59 kuna.

-Potpisivanjem ovog vrijednog ugovora stvorili su se uvjeti da u narednim tjednima krenu radovi na izgradnji nove vodovodne mreže i cjevovoda sanitarne kanalizacije u dužini od 760 metara na projektom predviđenoj Dionici 1 (Ulica dr. Matije Smodeka). Kada ovome pribrojimo i vrijednosti ranije realiziranih ugovora na Dionici 2, dolazimo do iznosa od 556.506,64 eura (4.192.999,28 kuna) koje je za Stambenu zonu Donje Ladanje osigurala Općina Maruševec kroz vlastiti proračun, ali i sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Hrvatskih voda te varaždinskog VARKOM-a – pojasnio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Infrastrukturnim opremanjem Stambene zone Donje Ladanje i raznim poticajnim mjerama, Općina Maruševec stvara uvjete za ostanak i doseljavanje građana na svoje područje radi demografske obnove, povećanja broja stanovnika te bolji komunalni standard i prometnu povezanost stanovnika kao i ravnomjerni i održivi gospodarski razvoj općine.

Po izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže, oborinske odvodnje i DTK kanalizacije Općina Maruševec planira formirati i urediti nove prometnice unutar Stambene zone Donje Ladanje te omogućiti priključenje novih korisnika na novoizgrađene sustave.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.