Raspisan natječaj za provedbu intervencije 76.01. - Osiguranje poljoprivredne proizvodnje

OBJAVLJENO 8.6.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Raspisan natječaj za provedbu intervencije 76.01. - Osiguranje poljoprivredne proizvodnje

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugi Natječaj za provedbu intervencije 76.01. „Osiguranje poljoprivredne proizvodnje“ iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 eura, a intenzitet javne potpore je 70 posto prihvatljive premije osiguranja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 13.338.000 eura, a cilj je potaknuti poljoprivrednike na ugovaranje osiguranja njihove poljoprivredne proizvodnje kako bi se umanjili ekonomski gubici prouzročeni nepovoljnim klimatskim prilikama i životinjskim bolestima.

Rok za podnošenje zahtjeva za isplatu potpore i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva je od 12 sati 25. srpnja 2024. godine do 12 sati 31. prosinca 2024. godine.

Nakon popunjavanja zahtjeva za potporu u AGRONET-u, zahtjev za isplatu potpore elektronički podnosi isključivo korisnik putem NIAS-a u skladu s Uputom za elektroničko podnošenje zahtjeva koja čini sastavni dio natječaja. Za elektroničko podnošenje korisnik mora biti prijavljen u AGRONET putem NIAS-a.

Detaljnije pogledajte ovdje.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.