U novoj školskoj godini STEM radionice za najmlađe osnovnoškolce

OBJAVLJENO 15.7.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
U novoj školskoj godini STEM radionice za najmlađe osnovnoškolce

Nove tehnologije uvelike doprinose razvoju kognitivnih sposobnosti kod djece. Sinergija tehnologije i znanja doprinosi većem razvoju djeteta, posebice u predškolskoj dobi kao i u kategoriji djece nižih razreda.

Iz tih je razloga izuzetno važno djeci približiti cijelo STEM područje kako bi naučili prednosti korištenja novih tehnologija, mogućnosti koje STEM nudi i da bi jednog dana sa stečenim znanjem i vještinama bili konkurentni na tržištu rada.

Općina Maruševec je u prvoj polovici ove godine pripremila edukativne aktivnosti i projekt prijavila Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade ne bi li osigurala potrebna sredstva za sufinanciranje njegove provedbe.

Projekt obuhvaća aktivnosti u sklopu STEM radionica kroz tematiku Virtualnih laboratorija i edukaciju rada sa dronovima. Ukupno trajanje radionica je 100 školskih sati, odvijat će se tjedno u poslijepodnevnim satima u periodu od osam mjeseci, a predavanja će biti prilagođena dobnim skupinama.

-Izazov u obrazovanju nije samo djecu uvesti u školu već i unaprjeđenje ukupne kvalitete školstva uz eliminaciju pojava koje ugrožavaju pohađanje nastave. Zbog toga je Općina Maruševec uz brojne infrastrukturne pripremila i projekt iz STEM područja kako bi učenici postizali više zapaženih rezultata i bili uspješni u srednjoj školi. STEM radionice uključuju praktične projekte i eksperimente koji čine učenje zanimljivijim i konkretnijim, a učenici razvijaju kreativnost i inovativno razmišljanje, što je ključno za tehnološki napredak i rješavanje problema u realnim situacijama – rekao je načelnik Mario Klapša ističući da su poslovi u STEM području u porastu i biti će ključni za ekonomiju u budućnosti.

Općini Maruševec Ministarstvo demografije i useljeništva odobrilo je 30 tisuća eura za troškove provedbe projekta među kojima je i oprema koja će ostati u školi učenicima na korištenje. Aktivnosti započinju u rujnu, paralelno sa školskom godinom, a za učenike će biti besplatne.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.