Ove subote jubilarno 10. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje!

OBJAVLJENO 20.8.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Ove subote jubilarno 10. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje!

U subotu 24. kolovoza ove godine s početkom u 13 i 30 sati održat će se 10. Međuopćinsko natjecanje vatrogasaca i vatrogasne mladeži Vatrogasnih zajednica Općina Maruševec, Cestica, Petrijanec i Vinica.

Organizator natjecanja koje će se održati na nogometnom igralištu NK Orač u Petrijancu (Športska ulica 16) je Vatrogasna zajednica Općine Petrijanec, a domaćin Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec. Svoj dolazak najavilo je 46 ekipa odnosno nešto manje od petstotinjak natjecatelja koji će se natjecati u sedam disciplina.

Otvorenje natjecanja najavljeno je u 13 i 30 sati a pola sata kasnije ekipe će početi paralelno s vježbama u svim kategorijama.

Proglašenje pobjednika za djecu i mladež predviđeno je oko 17 sati, dok je završetak cjelokupnog natjecanja predviđen u 19 i 30 sati. Za sve natjecatelje i posjetitelje osiguran je bogat izbor jela i pića dok će se za zabavni dio programa pobrinuti glazbeni sastav Premium band.

Spomenute vatrogasne zajednice već dugi niz godina održavaju iznimno dobru međusobnu suradnju te osim ovog natjecanja zajedno provode osposobljavanja i vježbe dok su kod intervencija uvijek jedni drugima na raspolaganju.

Cilj ovakve zajedničke organizacije je popularizacija vatrogastva prije svega među mladima, veća atraktivnost i konkurentnost među ekipama, smanjenje troškova te razvijanje suradnje, a posebno prijateljstva među članovima susjednih vatrogasnih društava.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu podržati svoja vatrogasna društva, posebice najmlađe vatrogasce od kojih će neki po prvi put pokazati svoje vještine!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.