Modna revija narodnih nošnji Varaždinske županije u subotu u atriju Županijske palače

OBJAVLJENO 22.8.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Modna revija narodnih nošnji Varaždinske županije u subotu u atriju Županijske palače

Turistička zajednica Varaždinske županije u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije organizira modnu reviju narodnih nošnji Varaždinske županije koja će biti održana u subotu, 24. kolovoza, u 19 sati i 30 minuta u atriju Županijske palače.

Iako realativno malo, područje Varaždinske županije karakteristično je po mnoštvu različite narodne odjeće velike autentične vrijednosti.

Drugu godinu zaredom kulturno-umjetnička društva Varaždinske županije predstavit će osobitosti pojedinih zavičajnih nošnji, a bit će tu i tradicijske odjeće u različitim oblicima, od svečane i vjenčane, radne, pa do dječje, s kojima društva ponosno predstavljaju Varaždinsku županiju u zemlji i svijetu.

Za ovu posebnu priliku, s po jednim parom ili čitavom obitelji u narodnoj nošnji na reviji će sudjelovati 50-ak predstavnika iz 15-ak KUD-ova.

Članice i članovi KUD-a Klaruš Maruševec tom će prilikom predstaviti posebnosti maruševečke nošnje te po prvi put žensku vjenčanu narodnu nošnju iz šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.