Uređen prilaz do Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec

OBJAVLJENO 8.1.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Uređen prilaz do Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec

Nakon što je prošle godine postavljena i u rad puštena fotonaponska elektrana, prošlog je mjeseca realizirana investicija asfaltiranja prilaznog puta i parkirališta kod Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec.

Radi se o zahvatu vrijednosti gotovo 11.500 eura odnosno 87.500 kuna kojim je moderniziran prilaz matičnoj školi u Općini Maruševec koju polazi 274 učenika podijeljenih u 16 razrednih odjeljenja, a parking koriste roditelji i djelatnici škole.

Uz sufinanciranje dogradnje škola, autobusnog prijevoza učenika i troškova produženog boravka, Općina Maruševec osigurava proračunska sredstva i za pomoć učenicima i njihovim roditeljima kod nabavke školskog materijala te godišnje izdvaja dodatna sredstva za investicije na školskim objektima.

­-Iako nemamo osnivačka prava nad školama na našem području, djelujemo u cilju pružanja našim učenicima što kvalitetnijih uvjeta za učenje i usvajanje znanja, a učiteljima što boljih mogućnosti za prenošenje znanja. Drago mi je da u tome imamo podršku Varaždinske županije koja uvažava potrebe naših škola. Prošle godine to su bile metalne vanjske žaluzine na pročelju matične škole, ove godine zamjena dotrajale stolarije, dok je u idućoj godini planirano adaptiranje prostorija u starom dijelu Područne škole u Druškovcu te postavljanje rasvjete na školskim igralištima u Druškovcu i Gredi, ističe načelnik Mario Klapša.

Općina Maruševec zahvaljuje Varaždinskoj županiji, županu Stričaku i pročelniku Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Huđeku na prihvaćanju dosadašnjih inicijativa, među kojima su i spomenuti projekti izgradnje sportskih dvorana za područne škole u Druškovcu i Gredi.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.