Kuburaška udruga Maruševec nastupila na 55. Đakovačkim vezovima!

OBJAVLJENO 4.7.2021.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Ovog se vikenda u Đakovu održava završni program manifestacije 55. Đakovački vezovi, najvećeg hrvatskog tradicionalnog festivala, u čijem programu su predstavljajući Općinu Maruševec i Varaždinsku županiju nastupile članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec – KUM.

Program ovogodišnjih Đakovačkih vezova započeo je sredinom lipnja, a danas su održani svečana povorka sudionika manifestacije ulicama Đakova, te Međunarodna smotra folklora i Smotra folklora Hrvatske.

Već tradicionalno, unazad sedam godina sudionik Đakovačkih jeseni je i Kuburaška udruga Maruševec, koja je i ove godine sudjelovala u povorci ulicama grada te je glasnim pucanjem iz kubura označila početak Međunarodne smotre folklora.

I ovogodišnjim je Đakovačkim vezovima nazočio načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, koji je tom prilikom dao podršku i čestitao svojim kuburašima i predsjedniku udruge Marijanu Fatigi na dostojnom predstavljanju tradicionalnih običaja maruševečkog kraja. -Ovo je još jedna potvrda prepoznatljivosti kulture i tradicije našeg kraja na nacionalnoj razini, ali i same Kuburaške udruge Maruševec. Naši su kuburaši naime, jedina udruga iz Varaždinske županije, ali i jedina udruga sa sjevera Hrvatske koja je nastupila na ovogodišnjim Đakovačkim vezovima, festivalu koji je simbol očuvanja tradicijske baštine. Neizmjerno sam ponosan i sretan što u našoj općini žive i djeluju ljudi okupljeni u udruge, društva i klubove, a čiji su društveni rad i zalaganje prepoznati i izvan granica naše općine, što dokazuju i ovogodišnji Đakovački vezovi, naglasio je načelnik Klapša.

Nakon smotre folklora Hrvatske, u programu Đakovačkih vezova predviđene su utakmice za jednoprege i dvoprege „Nagrada Ergele Đakovo“, Smotra folklora Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema te Izbor za najbolje nošeno narodno ruho na ovogodišnjem festivalu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.