Objavljen Javni poziv za potpore mladim obiteljima kod kupnje i adaptacije stambenog prostora

OBJAVLJENO 7.10.2021.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Objavljen Javni poziv za potpore mladim obiteljima kod kupnje i adaptacije stambenog prostora

Općina Maruševec je objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja, za koji je u općinskom Proračunu osigurano 250 tisuća kuna.

Mlade obitelji s područja Općine Maruševec i ove godine mogu ostvariti bespovratnu potporu kroz dvije mjere iz Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Maruševec. -Radi se o potpori za kupnju nekretnine na području Općine Maruševec u visini od 30 tisuća kuna i potpori za adaptaciju postojeće nekretnine u visini do 50 posto prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos sredstava po jednom korisniku iznosi najviše 15 tisuća kuna. Veliki interes za prijavu na Javni poziv nas veseli jer su mlade obitelji prepoznale Općinu Maruševec kao mjesto za osamostaljenje i svoje budućnosti, ističe načelnik Mario Klapša.

Kroz isti Poziv koji je raspisan u prvoj polovici ove godine, Općina Maruševec je sklopila ugovore za bespovratne potpore s 5-ero korisnika, koji su kupili, odnosno adaptirali stambeni prostor na maruševečkom području, dok je prošle godine bespovratne potpore ostvarilo njih jedanaest. Ovo je samo jedna od mjera kojima Općina Maruševec stvara uvjete za ostanak i doseljavanje mladih obitelji radi demografske obnove, povećanja broja stanovnika i ravnomjernog gospodarskog razvoja.

Javni poziv kao i svi potrebni dokumenti, nalaze se na ovom linku, a rok za podnošenje prijave je 29. listopada ove godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.